Snusk i omklädningsrum och på gym och badhus [uppdaterad 2013-09-27]

Vid denna tiden på året vaknar min längtan efter att ha en bastu så igår gick jag till Gerdahallen för att basta före de stängde. I omklädningsrummet kom en överraskning av det otrevliga slaget.

Några killar, kanske var de 20-25 år, höll på att göra sig redo efter träningen men vad i hela fridens namn är det för SNUSK och fjomperi att duscha med kalsongerna på!!?

Jag har under senare år läst i artiklar om badhussnusket att ha kalsongerna på under badshorts och att man fått öka kemikaliemängden för rening av detta ofog samt att folk inte duschar ordentligt, till exempel Snusklarm stänger Aq-va-kul på helgerna, Kalsonger skitar ner badhusSkitiga kalsonger kostar miljoner med flera. Följande citat är från Eskil Fagerströms krönika Oskulden försvann med badvattnet i Sydsvenskan 2008-01-25.

”Jag utnämner härmed bada-med-kalsongerna-på till den mest idiotiska trenden sedan hockeyfrillan eller att supa sig festivalfull på bajamaja-tvål. Fast kalsongbadandet är ännu värre. Det går ju ut över andra.”

Den uppenbara följdfrågan är då om motsvarande hygienproblem och snusk även förekommer i damernas duschar – duschar även yngre kvinnor med underkläderna på och sen står och anstränger sig in i det längsta för att skylla kroppen medan de försöker torka och klä sig?

Varför har det blivit så?

En väninna berättade att

”Det har hänt, men mest är det flickor från Mellanöstern. Lustigt, eftersom de ju går ut på badet i sina baddräkter sedan.”

Om det hela har något med skam, blygsel eller rädsla att visa sig naken så rimmar det ju ganska illa då både våta underkläder och baddräkter smiter åt över kroppen och inte direkt döljer något av dess former. Vad är då så hemskt med att duscha naken eller, med tanken ett steg längre, att bada naken och ha gemensamma omklädnungsrum och bastur?

Förresten, vad skiljer en åtsmitande baddräkt från att vara kroppsmålad mer än genom materialet? Jag antar att det egna känns normalt och det andra naket, udda, spännande eller otänkbart för de flesta men var är logiken i det hela?

Tillägg 2013-07-10
Redan för sex år sen skrev Sydsvenskan om att Läkare vill stoppa kalsongbadet.

Tillägg 2013-09-27
Sydsvenskan har i sin serie Inpå livet nyligen haft tre artiklar angående den förändrade synen på nakenhet, blyghet i omklädningsrum och gemensamma duschar samt ofoget med dålig hygien.

  4 comments for “Snusk i omklädningsrum och på gym och badhus [uppdaterad 2013-09-27]

Comments are closed.