Inte en artikel om utomhussex

Sommartid innebär att kvällstidningar skriver om sex utomhus och att många verkar hitta min blogg via dylika sökord.

Vad har detta med att jag är konstmodell att göra? Ingenting alls mer än att det i vår tid, kultur och det samhälle vi lever ofta och tyvärr i görs en alltför stark koppling mellan nakenhet å ena sidan och sexualitet och lust å den andra. Det finns inget likhetstecken mellan dessa, vilket var och en borde inse.

Hur många av er där ute känner en sexuellt lustfylld stämning i duschen eller bastun efter träningen eller arbetsdagen? Varför skulle det då vara annat som modell för kroki eller på naturiststranden? Jo, jag har varit modell utomhus för kroki och kroppsmålning, i trädgårdar och annorstädes, men det är ju bara första halvan av ordet i rubriken. Att vara modell har inget med sex att göra, detsamma gäller för nakenhet generellt.

Vi brukar prata om vårtecken men ett solklart sommartecken är att när sommarmånaderna kommer så kommer även kvällstidningarnas löpsedlar om utomhusssex. Rubrikerna brukar lyda ”Bästa platserna för sex utomhus”, ”Dags för utomhussex!” eller ”Här har vi sex utomhus” och vill inspirera, väcka folks fantasier och sälja lösnummer av tidningen.

Det är inte bara kvällstidningarna som tar till ämnet som ögonöppnare för under rubriken ”En tid för vemod och utomhussex” sammanfattade Sydsvenskans del för kultur och nöje på midsommarafton firandet av dagen.

När Friskis&Svettis tidning för något år sen hade en artikel under rubriken ”Sex – lustfylld träning” om de goda hälsoeffekterna av sex (därtill vackert illustrerad med smakfulla bilder just på sex utomhus) så blev det medialt ramaskri och internt rabalder.

I juli 2008 hade Sydsvenskan ett uppslag om utomhussex ”Utesex är inne!” och av kommentarerna på nätet att avgöra finns det en hel del moralister som inte anser att det är lämpligt. Om de verkligen sade upp sin prenumeration förtäljer inte historien.

Kvällstidningarna kan ibland vända på ämnet och istället för att locka med lite sex försöka agera moralväktare och varna, förmana etc. men trovärdigheten i detta överlåter jag åt dig att bilda dig en uppfattning om på egen hand.

Sex kan och skall njutas hur ni vill, var ni vill och när ni vill under premisserna att respekt finns för dig själv, partnern och omgivningen. Njut inne och ute, njut vår, sommar, höst och vinter, njut stort och fritt!

… men snälla, blanda inte samman sex, lust och njutning med nakenhet, i synnerhet inte med att vara modell med den naturligt trådlösa kroppen som ett verktyg för skapandet.