Modellkväll med kroki på The Hutong i Peking

När jag var i Peking nyligen så fick jag idén att se om det fanns några konstskolor eller liknande som skulle uppskatta variation i modellutbudet.

Först hittade jag inget alls för allt som kom upp på webben var på kinesiska och jag gav nästan upp men till sist hittade jag att The Hutong har en informell teckningsklubb med modell. Jag kontaktade dem och fick snabbt svar med intresse så redan kvällen efter var det dags för att vara modell i två timmar. Internet är fantastiskt! Då ersättningen var ytterst ringa föreslog jag att de kunde ha kvar den kvinnliga modellen de redan bokat och få två modeller samtidigt men tyvärr hade förslaget inte fallit i god jord hos henne så det blev inget parmodellande.

Det blev sju nöjda deltagare av minst fem nationaliteter som kom. Med andra ord så blev det ett trevligt internationellt kulturutbyte. Vissa använde kol, andra kritor, pennor, tusch eller oljefärg och efter att ha börjat med tvåminutersposer blev det gradvis 5, 10 och till sist 20 minuter per ställning.

Deltagarna uppskattade variationen i att ha manlig modell för det visade sig att detta var blott andra gången någonsin det hände. Kanske är det ont om manliga konstmodeller i Kina eller så är det, liksom här, oftast kvinnliga modeller som efterfrågas och de manliga är undantag.

Ni kan läsa mer genom att hitta till ”Life Drawing” på deras sida thehutong.com.