Sommarkroki i en trädgård i Malmö

På lördagseftermiddagen fick ett möhippegäng i Malmö besök. Då den blivande bruden är frankofil och skall gifta sig där hade de franskt tema, vilket märktes till exempel på musiken men även på de många baskrarna. Passar det sig då inte bra att förflytta sig till de backiga gränderna i Montmartre och teckna kroki, så säg?

Vi var utomhus i villaträdgården och bruden i fråga var verkligen nöjd med väninnornas val av aktivitet. Hon verkade inte alls chockad eller lika förlägen, som ibland är fallet, av att plötsligt ha en naken karl framför sig utan det var en glad överraskning. Temperaturen var god men efter ett tag fick vi fly inomhus när regnet började ösa ner och där inne avslutade vi med att bruden var med och poserade med mig på sista teckningen.

Det är alltid lite ovisst hur gruppdynamiken blir eftersom det hela tiden är nya platser, nya förutsättningar och nya människor, d.v.s. om det inte är någon man känner från helt annat sammanhang bland deltagarinnorna. Det senare är har inträffat någon gång.

Hur hade du känt om du upptäckte att modellen som står naken framför dig är en vän eller bekant, en gammal kursare, granne, kollega eller att han känner igen dig från affären där du jobbar och tvärt om?