Trådlöst är modernt så varför då inte naket?

Detta citat sägs vara av Michelangelo och det har fastnat i mitt minne:
”What spirit is so empty and blind, that it cannot recognise the fact that the foot is more noble than the shoe; and skin more beautiful than the garment with which it is clothed?”
Så, vad är det som gör naken hud så känsligt, t.ex. i TV? Vad är det som säger att en rumpa är annorlunda än en axel, att en kvinnas bröst är så mycket mer laddat än en mans och vad gör könet värre än ett armveck eller en tumme (eller något större)?
Jag sover naken, duschar naken, bastar naken och går alltid på nakenbad på sommaren och har svårt att se vad är så upprörande (det kommer antagligen kvällstidningsrubriker om ”Nakenchock i Robinson” helt snart) med en naturligt oklädd kropp.
Detta skrivit 2011 när allting skall vara trådlöst – radio och TV tar vi för givet och numera även mobiltelefon, bluetooth, wi-fi och mobilt bredband så klipp banden och kasta av dig din blygsel.

Jag är ju inte bara naturist utan även nakenmodell för t.ex. kroki och kroppsmålning. Som du kan läsa här på bloggen blir det såväl studiecirkar som internationella kopplingar och en hel del möhippor. Visst kan en del av de som tecknar känna sig ovana vid en naken manlig modell framför sig men det blir naturligt bara efter en kort stund.