Risk för förväxlingar

Ibland blir det att slumpen gör att flera källor till förväxlingar sammanstrålar.

Så var det i viss mån med mig och Lars Lundblad. Det var inte bara så att vi hade förnamnet gemensamt och att vi båda valt att jobba som konstmodeller och därgenom vara med i förbundet KYO (konstmodellernas yrkesorganisation) utan även att vi på nätet valt snarlika domännamn, i mitt fall konstmodell.se och i Lars Lundblads konstmodell.com.

Jag hade via KYO mycket kontakt med honom och vi var båda med som nakna mannekänger inför tusentals i Vitabergsparken i Stockholm en sensommarkväll för några år sen.

Orsaken att jag använder imperfekt är att Lars Lundblad tyvärr gick ur tiden i april efter en kort tids sjukdom men jag är övertygad om att han fortsatt som modell länge om han fått ha livet och hälsan i behåll.

Liksom jag hade Lars många uppdrag vid sidan om den gängse konsten, t.ex. som modell för kroki och kroppsmålning på möhippor, men då han hade sin bas i Stockholm och jag i Skåne blev det inte så mycket konkurrens oss emellan på den fronten.