Vilken är kroppsnormen det pratas om?

Jag är nyfiken av mig och undrar vilken ”den snäva kroppsnormen”, som det ofta pratas om, är egentligen.

Finns det verkligen en en alenarådande norm angående kroppar eller finns det månne olika parallella normer och är dessa i så fall bundna till något annat än individen enkom, t.ex. etnicitet, kön, ålder, …

Är norm och ideal samma för dig och hur skiljer norm och ideal sig åt i sak och definition? Vad är det som gör dessa större och alld giltiga utöver en personlig åsikt?

Är min kropp normal eller enligt ideal om jag är smal men inte muskulös, storlek 42,5 i skor, rakat här och där men inte överallt, etc?

PS. Jo, jag är och har länge varit kritisk mot generaliseringar och om det i bruket av normbrgreppet finns inbygda generaliseringar där individer antas ha vissa åsikter baserat på gruppers påstådda normer så ber jag läsaren reflektera över rimligheten.