Sommarkroki på två möhippor

Sommarvädret har kommit sent i år och i lördags var det turligt nog sol och varmt.

Dagen började med en tur ner mot Söderslätt där en grupp väninnor samlades utanför byns kyrka för att överraska den blivande bruden med brunch. Givetvis stod lite mer än så på överraskningsschemat den dagen och första inslaget var att jag kom in i trädgården spritt språngandes naken, gick fram till bruden och hälsade. Det var inte frigörande dans på schemat, som vi kommit överens om att skoja med utan kroki i solskenet.

Det är inte helt ovanligt att en stor förändring sker bland deltagarna under en timmes teckning. De som är skeptiska kan bli lyriska och många som bestämt säger att de inte kan teckna och att det är svårt producerar fantastiska resultat. Det är lika kul varje gång jag får uppleva liknande glädje och utveckling.

Dagen fortsatte till Helsingborg där jag knackade på och spelade att jag skulle träffa sambon till lägenhetsinnehaverskan. Givetvis var han inte hemma och småpratandes med tjejerna slänger jag av mig kläderna till skratt och viss nervositet. Skratten och glädjen bestod men det nervösa gick över innan ritkol och papper blivit varma. Jag fick lov att fotografera av några av teckningarna i skönt blandade stilar.

Tanken var att även denna möhippa skulle varit utomhus men det osäkra vädret dagarna före ändrade planerna.

Klicka på bilderna för att förstora dem.

Vi avslutade med att bruden och jag poserade ihop.
I verkligheten var hon påklädd och hade inte en ballerinakjol a la Svansjön.

En teckning bakifrån.
Jag gillar dynamiken mellan tunna lätta och tjocka starka linjer.
Teckningar behöver inte vara naturtrogna, välliknande eller anatomiskt korrekta.
Ibland blir det friare stil, ibland detaljer i förstoring, ibland serietidningsliknande
och det är härligt när allt inte följer ett mönster och att den som tecknar
spränger sina egna och andras gränser när det givna lämnas för det fria.
Jag brukar säga att det inte är en tävling i vem som tecknar finast
 utan snarare att den som har roligast nog är den som är vinnare.