Härligt kreativa teckningar

Vinnaren blev denna.

I lördags var jag modell för en grupp föga anande kvinnor som hade en trevlig dag tillsammans kantad av olika inslag. Rätt vad det var ringde en ”granne” på dörren och skulle hjälpa till med att ta några gruppbilder på gänget. Föga anade de då att jag inte alls var någon granne och att jag inom två minuter skule låta alla plagg falla för att stå modell för dem naken.

De flesta var oerfarna när det kom till teckning och kroki men de överraskade mig stort med sin kreativitet med ritkolet.

Som du ser var en del av alstren av mer klassiskt stuk medan vissa har en skönt personlig tolkningar av stil, form, proportion etc.

Jag brukar uppmana till egna tolkningar, att man inte med nödvändighet måste rita vad som skulle kallas ”välliknande”, ”bra” eller ”vackert” i klassisk bemärkelse. Att utelämna, att göra en paus, att ge tomheten utrymme är ofta ett starkare uttrycksmedel än att syns eller höras oavsett om det är arkitektur, bild, litteratur, musik eller formgivning. Minimalism präglar en del av teckningarna, eller hur?

Klicka på bilderna för att se dem i större format.

En av mina favoriter.
Det mer klassiska stuket.
Avskalat, enkelt, vackert.
Vilken stil tänker du på?