Tåler 18-åriga tjejer på gymnasiets estetiska utbildning inte att ha en naken manlig modell?

Jag blev för ett tag sen kontakt med en gymnasieskola som önskade modell till sin esterklass men läraren ville tvunget ha kvinnlig modell då hon trodde att hennes elever (tjejer runt 18 år) inte skulle klara av att ha en manlig naken modell.

Jag tror tvärt om att det då nog varit nyttigt för dem att frigöras från den idealbild av kroppar som de matats av via reklam, film, tv, Internet, idrottare, pornografi och andra källor.
Jag antar att alla i den åldern sett en naken man livs levande tidigare, att de flesta inte chockeras av det utan snarare att en majoritet (heteronormalt) inte alls har något emot det samt att det nog är på tiden för de få som inte någonsin sett en naken karl förr.
En väninna, även hon konstmodell, som jag diskuterade detta med instämde i mina tankar och lade till att de borde ha två modeller samtidigt, en manlig och en kvinnlig.
Hur tycker du?

  4 comments for “Tåler 18-åriga tjejer på gymnasiets estetiska utbildning inte att ha en naken manlig modell?

 1. 2013-09-20 at 09:58:15

  Okay, sorry…

 2. 2013-09-19 at 06:49:49

  Jag håller med er båda. Det finns en gammal rädsla för att män ska få ofrivillig erektion, men det brukar inte hända i en modellsituation, och på något sätt verkar det som denna rädsla bärs av männen. Inte ens unga kvinnor i tonåren känner rädsla för detta, även om en del blygs vid tanken. Men det händer som sagt väldigt sällan, så det är bara en rädsla som män har, tror jag. Dessutom är det

  • 2013-09-19 at 08:47:20

   Hej Fredrik<br /><br />Nu handlade detta inte om rädsla för att som modell få erektion eller för att modellen som anlitats får det eller liknande men det kan ju ses som ett angränsande ämne.<br /><br />Angående djur som modeller så vet jag inget djur som kan inta varierade ställningar, hålla dessa under bestämd tid, ta instruktioner eller liknande. Att teckna, måla eller skulptera efter objekt,

Comments are closed.